Black Lining - Private tattoo studio - Nazorg tattoo voor het beste resultaat

Nazorg tattoo

Je bent natuurlijk blij met je nieuwe tattoo en dat wil je natuurlijk blijven! Daarom is nazorg van je nieuwe tattoo zo belangrijk. Eenmaal thuis haal je de folie ervan af en was je je tatoeage voorzichtig met lauwwarm water en eventueel milde ongeparfumeerde zeep. Dep de tatoeage droog met een schone handdoek. De rest van de dag doe je niks met je tattoo en laat je ‘m goed aan de lucht drogen zonder bedekt te worden met strakke kleding. Op dit moment heeft de tatoeage de tijd om dicht te gaan en rustig te worden. Het is dus nog een open wond en wees dus voorzichtig om ontstekingen te voorkomen!

De instructies voor nazorg tattoo zijn:

Voordat je gaat slapen

Voor het slapen gaan mag je de tatoeage licht insmeren met de zalf die je hebt mee gekregen. Smeer de tatoeage niet dicht, maar zorg voor een dun laagje. Op die manier kan de wond blijven ademen. Draag er eventueel katoenen kleding overheen om zowel de tattoo als je beddengoed te beschermen.

De volgende morgen

De volgende dag kun je de tatoeage wassen. Wij raden een milde parfumvrije, ph-neutrale zeep aan. Wrijf voorzichtig over de tatoeage. Daarna weer droog deppen met een schone handdoek. Laat de tatoeage nog 10 minuten even drogen en smeer ‘m licht in met de zalf.

De daarop volgende twee weken

Smeer je tattoo 2 keer per dag in gedurende 2 weken. Door de genezing gaat je tattoo vervellen en jeuken. Probeer niet te krabben of velletjes eraf te trekken. Voor verlichting tegen de jeuk zou je er even een koud washandje op kunnen leggen.

Tips voor nazorg van jouw tattoo

Het is belangrijk om vanaf het begin van het genezingsproces de volgende dingen niet te doen of erop te letten om ontstekingen te voorkomen:

  • Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met je handen en zorg voor schone gewassen handen als je de tatoeage aanraakt.
  • Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan: de zon of zonnebank voor minimaal 3 weken (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik na de genezingstijd altijd een hoge beschermingsfactor op je tatoeage. Hoe meer UV-straling, des te sneller je tatoeage kan vervagen/verkleuren.
  • Vermijd minimaal 3 weken zwemwater, stoombaden en sauna’s. Laat de tattoo niet weken in water.
  • Draag tijdens de genezing geen strakke of vuile kleding over de tatoeage. Draag bij voorkeur katoenen kleding over de wond. Dek de wond ook niet af met pleisters of verband.
  • Pas op met haren van huisdieren.

Ik zie wat lichte plekjes in mijn tatoeage, wat moet ik doen?

Het kan gebeuren dat een deel niet goed heeft gepakt een dus tijdens de genezing verdwijnt of licht word. Mocht dit gebeuren of twijfel je erover, neem dan contact op met je artiest met een foto van je tatoeage zodat hij/zij ziet wat er eventueel bijgewerkt moet worden. Let er op dat er wel 6 weken tussen het zetten en bijwerken van de tatoeage zit. Binnen 3 maanden mag je jouw tatoeage kosteloos laten bijwerken.

Veel plezier met je nieuwe tattoo!