F.A.Q.

Hier een lijst met veel voorkomende vragen aan tatoeëerders en tattoo shops. Mis jij een vraag? Laat het ons dan weten en vul het contactformulier in. Wij stellen je feedback zeer op prijs.

F.A.Q.

Prijzen en aanbetaling

Het starttarief voor een tatoeage is altijd €100,-. Voor een prijsindicatie kun je het boekingsformulier zo volledig mogelijk invullen en proberen wij hier zo snel mogelijk op terug te komen. De prijs van een tatoeage is afhankelijk van veel verschillende factoren. Voor grotere projecten kan er een aanbetaling gevraagd worden. Dit is voor het reserveren van je afspraak en het ontwerpen en uitwerken van je tatoeage. Deze aanbetaling word verrekend met de totaalprijs van je tatoeage. Van deze aanbetaling is geen terugbetaling mogelijk. Laat je het niet binnen 48 uur voor je afspraak weten of kom je niet opdagen, dan word de aanbetaling in rekening gebracht. Mocht er sprake zijn van overmacht is dit uiteraard bespreekbaar en neem je de aanbetaling mee naar je volgende afspraak.

Wat zijn de wachttijden?

Dit is afhankelijk van de tijd die er in de tattoo gaat zitten. Hou er rekening mee dat grotere tattoo’s, waar meerdere uren werk in gaat zitten, een langere wachttijden kunnen hebben. Kleinere tatoeages zijn makkelijker in te plannen. De wachttijd varieert ook per artiest.

Hoe maak ik een afspraak?

Voor het maken van een afspraak verwijzen we je naar het boekingsformulier bij “afspraak maken” of zie onze inloop tijden bij “contact”.

Ik zou graag eerst mijn idee willen bespreken, kan dat ook?

Ja, dat kan! Via ons boekingsformulier is het mogelijk om een prijsindicatie of vrijblijvende informatie aan te vragen over jouw idee. Heb je wat vragen of weet je niet of iets mogelijk is kunnen wij via mail je vragen beantwoorden en je adviseren over je tattoo. Voor grotere projecten of bij bijvoorbeeld een cover-up van een oude tattoo of litteken kan het zijn dat we je uitnodigen voor een consult in de shop zelf, mocht het via mail niet goed te overleggen zijn. Een consult duurt ongeveer 30 min. Daarnaast hebben wij ook inlooptijden waar het mogelijk is om langs te komen en vragen te stellen. Zie hiervoor onze contact pagina

Ik wil graag een oude tattoo laten coveren of een litteken, doen jullie dit?

Dat is erg afhankelijk van wat er gecoverd moet worden. Omdat cover-ups wat ingewikkelder zijn en vaak de opties beperkt is het handig om het boekingsformulier in te vullen met je eventuele idee en een duidelijke foto van hetgeen wat gecoverd moet worden. In sommige gevallen kan het ook zijn dat we je uitnodigen voor een consult in de shop zelf om beter te bepalen wat mogelijk is en dit met je te bespreken.

Vanaf welke leeftijd word er getatoeëerd?

Wij zetten tatoeages bij personen vanaf 16 jaar. Wel hanteren wij de regel dat personen tussen de 16 en 18 jaar toestemming krijgen van ouder/voogd. Deze zal ook aanwezig moeten zijn bij de afspraak. Elke klant moet een toestemmingsformulier invullen en bij minderjarige zal deze ook door de ouder/voogd ondertekend moeten worden. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Hoe bereid ik mijzelf het beste voor voor mijn tattoo afspraak?

Zorg dat je goed uitgerust en goed gegeten hebt van tevoren. Zorg daarnaast dat je makkelijke kleding aan hebt zodat de plek die getatoeëerd word goed te bereiken is. Neem wat eten voor jezelf mee en eventueel wat afleiding als je meerdere uren getatoeëerd word.

Mag ik iemand meenemen naar mijn afspraak?

Ja, we hebben genoeg ruimte en je mag 1 iemand meenemen naar je afspraak. Hou er wel rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om te praten, om te veel beweging te voorkomen, dit heeft vaak te maken met de plek die getatoeëerd word.

Wanneer krijg ik mijn ontwerp te zien?

Elke artiest heeft zijn eigen werkwijze en dit zal in overleg gaan met de artiest zelf. Kies daarom zorgvuldig je artiest en waarvan hun stijl jou aanspreekt. Er is op de afspraak zelf altijd mogelijkheid om aanpassingen te doen aan het ontwerp. Alle ontwerpen zijn maatwerk en dus uniek. Dezelfde tattoo zal nooit meer dan één keer gezet worden, tenzij dit expliciet door de klant(en) gevraagd is. Bijvoorbeeld bij een vrienden-tattoo.

Hoe kan ik betalen?

Wij beschikken nog niet over een pinautomaat, daarom kun je alleen cash betalen.

Nazorg?

De nazorg is een belangrijk deel van het resultaat van je tatoeage. Je krijgt na het zetten mondelinge uitleg van je artiest over de nazorg en deze krijg je ook mee op papier.

Het bijwerken van een tattoo na genezing?

Mocht een door ons gezette tatoeage na het uit helen (6 weken) niet helemaal dekkend zijn, dan kunt u deze binnen 3 maanden kosteloos door ons laten bijwerken, mits de tattoo goed verzorgd is.

Allergieën, huidaandoening of medicijngebruik?

Aarzel niet om ons een berichtje te sturen. Bij twijfel zullen we je vragen om advies te vragen aan je (huis)arts.

Black Lining - private tattoo studio - aalsmeer - F.A.Q.